17 augusti 2024
14:30

Sunnanå SK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Sunnanå SK

På skolvallen förlorar Ohtana/Pajala mot Sunnanå med 0-4 (0-1). Sunnanå inleder bra och skapar inledningsvis två bra målchanser, en som Bosse gör en bra räddning på och den andra ett skott i burgaveln. I den 15.e minuten frispelas Sunnanås Jonathan Hultdin som fri med Bosse rullar in bollen till 0-1. Efter målet kommer OPFF också i några anfall och spelet på plan blir också jämnare. SSK har sedan nästa fina läge där Bosse gör en jätteräddning. I slutminuterna är OP nära en kvittering efter en hörna där SSK-målvakten gör en bra räddning på ett skott där returen går ut till Johannes Pääjärvi som från 8-9 meter skjuter bollen i ribbans underkant och ut på plan. 0-1 i paus är rättvisa siffror.

Andra halvlek är 8 minuter gammal när SSK kommer fram på vänsterkanten, inspel och på volley bredsidar Fetihi Feshazian in till 0-2 intill Bosses högra stolpe. OP har strax efter målet en hyfsad chans när Danne Mäki nickar utanför. Nästa OP läge är en nick från Petteri Pellikka som tar i utsidan av stolpen. Sunnanå har sedan ett jätteläge där Bosse gör en otrolig reflexräddning. Med kvarten kvar punkteras matchen då Fetihi Feshazian från 16 meters linjen placerar in bollen i Bosses vänstra hörn. Sunnanå avslutar sedan med att göra sitt fjärde mål i den 87:e minuten då Jonathan Hultdin kommer fram på vänsterkanten och dunkar upp bollen i nättaket till slutsiffrorna 0-4.
Sett över 90 minuter är Sunnanås seger helt rättvis, laget spelar en fyndig fotboll där man också visade en bra effektivitet. OPFF höll uppe spelet bättre än i flera andra matcher. Noll mål framåt på sju hemmamatcher visar ändå att vi har haft svårt att skapa målchanser. I OP går plussen till Bosse i målet, Petteri Pellikka i backlinjen, Danne Mäki på mittfältet och Lenni Ravelin som forward. I Sunnanå går plussen till säkre målvakten Lukas Löfbom mittfältaren Abdulrauf Talipov samt båda två-målsskyttarna Fetihi Feshazian och Jonathan Hultdin. Mycket bra domarinsats av Sara Wiinikka.

OPFF - Sunnanå: Hörnor; 2-6, Avslut på mål: 3-8, Gula kort: 3-1
Laget: Bosse - John (ut 45), Petteri, Elias (ut 72), Johannes Pää (ut 72) - Liam (ut 82), Petri, Danne M, Melvin - Lenni (ut 82), Anders
Ers: Markus P (in 45), Jocke J (in 72), Oscar S (in 72), Johan S (in 82), David M (in 82)